Agenda  

Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*

Artist in Residence

Muziekcentrum Track* wil met het programma ‘Artist in Residence’ artiesten, bands, ensembles of projecten een uitgebreide ondersteuning geven. Gedurende een afgesproken periode kan de artiest gebruik maken van de verschillende faciliteiten van het Muziekcentrum. Daarnaast worden de artiesten ook met raad en daad bijgestaan door het Track* - team. Zo probeert het Muziekcentrum de ‘Artist in Residence’ een rustige en aangename omgeving aan te bieden waarin een project kan afgewerkt.
Omwille van de grote verscheidenheid aan ruimtes in het Muziekcentrum, kan de ondersteuning heel divers zijn. Iedere band die een locatie zoekt om een project uit te werken, komt in principe in aanmerking om ‘Artist in Residence’ te worden, ook bands van buiten Kortrijk. Op deze manier wil het Muziekcentrum kunst en cultuur in en rond Kortrijk gaan ondersteunen en stimuleren. Een full-cd opnemen, een klassieke compositie uitschrijven en inoefenen, preproductie van een album,… alles kan.

Wat kan de ‘Artist in Residence’ allemaal verwachten? Alle ruimtes in het Muziekcentrum staan ter beschikking. Zo kan je gebruik maken van de opnamestudio’s, jamboxen en de concertstudio.

Daarnaast kan Track materiaal voorzien zoals een backline, een zanginstallatie,… Ook geeft het Muziekcentrum de artiest raad over promotie, het vinden van podiumplaatsen en het organiseren van de voorstelling op het einde van de samenwerking.


Interesse om zelf een residentie aan te vragen? Bezorg ons een dossier via mail of op CD/DVD, waarin je jezelf en je project voorstelt.


Waren reeds in residentie in Muziekcentrum Track*:
Orchestre International du Vetex, Anima Eterna, Steak Number Eight, Hitch, Goose, Salvador, Salweno, Lalalover, Irma Bilbao, Green Onions, de Kemels, Wasted Excuse, Gesman, Balthazar, Bolwerk fanfare, Rheen, Caveman, Rock 4, Ansatz der Machine, Nomad, We Seem To Have Misplaced Our Igloo, Black Up, ...