Agenda  

Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*Muziekcentrum Track*

Pop Up

Pop Up is ontstaan als een samenwerkingsverband tussen Muziekcentrum Track en De Kreun. Deze twee Kortrijkse cultuurhuizen riepen in 2008 Pop Up in het leven als gemeenschappelijke noemer om het muziekeducatief aanbod in Kortrijk te bundelen en het aanbod als dusdanig meer draagkracht te geven. Zo waren er in het verleden al flink wat sessies die dienden om muzikanten in de regio Kortrijk enkele essentiële zaken bij te brengen over een aantal aspecten van muziek, zeer breed uitgesmeerd over de grenzen van niches en genres; voor de creatieve zielen onder ons een lessenreeks songwriting bijvoorbeeld, of een spoedcursus plaatjesdraaien door DJ Spacid, …

In 2011 sprong ook Team Jeugd als volwaardige partner mee op de kar. Per 1 september 2011 maken we het onderscheid tussen 'Pop Up College' en 'Pop Up Academy'.

‘Pop Up College’ staat voortaan voor alle initiërende lessen, workshops en sessies met de klemtoon op het proeven van het diverse aanbod. Deze sessies zijn voor een jong en breed publiek - beginners - die pakweg de beginselen van het gitaarspelen onder de knie willen krijgen, of een reeks drumlessen willen volgen. Het grootste aantal van deze sessies zal doorgaan op initiatief van het JOC Kortrijk en Team Jeugd van de Stad Kortrijk. (contact: jeugdcentrum@kortrijk.be of 056/27.73.40)

Onder ‘Pop Up Academy’ vallen de eerder gespecialiseerde workshops, lessenreeksen, masterclasses en infosessies voor gevorderden en professionelen. Hier staat onder andere een lessenreeks Ableton Live of PA-technieken op het programma. Hier nemen Muziekcentrum Track* en De Kreun het voortouw. (contact: info@muziekcentrumtrack.be of 056/27.79.00)