De zomer van Quindo

De zomer van Quindo

Quindo zit ook tijdens de zomer niet stil. Bovenop de normale programma’s
pakken we vanaf juli uit met drie gloednieuwe programma’s en festivalradio vanop Dour Festival. Er is ook een videoreeks over auto’s in de maak.Frontstage


Frontstage is hét zomerprogramma van Quindo waarin de luisteraar alles te
weten komt over (muziek)festivals en andere zonnige activiteiten,  straattheater, animatie, bbq-feesten, zomerkampen…) in Zuid-West-Vlaanderen. Feelgood en zwoele vibes, verpakt in één uur Frontstage.
Frontstage is vanaf 1 juli elke week op maandag te beluisteren van 19.00 tot 20.00. Let the sunshine in!


Good Viberations


Good Viberations is een nieuw hitlijstprogramma waarin de jonge Kortrijkzaan
kan stemmen op zijn favoriete song van de zomer. Onbekende bands met hun
eerste demo, jeugdbewegingen met een kamplied, sportclubs met hun hymne… alles waar muziek inzit, kan in de hitlijst worden opgenomen.
Aan de luisteraar om via de website van Quindo te kiezen wie de Good
Viberations-hit van de zomer heeft gemaakt. De winnende groep krijgt een pak prijzen.
Good Viberations is vanaf 3 juli elke week op woensdag te beluisteren van 19u. tot 20u.

Beluister de reclamespot op soundcloud.com/cattebchar/stem-jouw-nummernaar- de-top


Tinnitus


Razende riffs, brutale blastbeats en griezelige grunts. Tinnitus neemt de Quindoluisteraarmee voor een helse rit door het metal-universum. Van doom tot death, van hairmetal tot grindcore. Tinnitus is niet geschikt voor gevoelige oortjes en mensen met een hernia.
Tinnitus is vanaf 7 augustus om de twee weken op woensdag te beluisteren van 22.00 tot 23.00.


Radio United


Voor het tweede jaar op trekt Quindo naar Dour Festival om er live verslag uit te brengen samen met acht andere jongerenradio’s. Dat doen we op 18, 19, 20 & 21 juli onder de naam Radio United. Dit jaar viert Dour Festival zijn 25ste verjaardag met meer dan tweehonderd groepen. Dankzij Radio United hoeven thuisblijvers niets te missen van de pret op en naast de acht podia. Vanuit een container op het festivalterrein zorgt Quindo samen met de andere jongerenradio’s non-stop voor muziek, interviews, sfeerverslagen en een hoop andere festivalkost.
Volg de muzikale avonturen van Quindo op Dour van 18 tot en met 21 juli, telkens van 14u. tot middernacht op www.quindo.be of op www.radio-united.be.


Quindo Vroemt


Onder de naam Quindo Vroemt maken we deze zomer een videoreeks voor jongeautoliefhebbers. In drie lange afleveringen geven Stijn en Tjalle heel wat praktische tips aan beginnende chauffeurs. Hoe moet ik de beste verzekering afsluiten? Hoe zit dat nu met elektrische wagens? Waarop moet je letten als je een tweedehands auto koopt? En ben je niet beter af met een motorfiets? Quindo Vroemt zoekt het allemaal uit. Als kers op de taart moeten enkele Bekende Kortrijkzanen hun praktisch rijexamen opnieuw afleggen.