Buiten Westen: FULCO // Mattias De Craene // Firgun Ensemble

  • 07.11.2020 -
Buiten Westen


FULCO

Op zijn eerste soloplaat bezingt FULCO de alledaagse waan-zin. De Gentse Nederlander speelde al bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar werkte in tussentijd voortdurend aan negen pakkende nummers. Denk aan kleurrijke synths en lekkere drummetjes. Veel melodie en zelfs post-punk. Met voorbeelden als Connan Mockasin, Alabama Shakes, Sly & The Family Stone, en Mac DeMarco. Een losgeslagen muzikaliteit en een heerlijk rijke taal zorgen ervoor dat FULCO een pracht van een Nederlandstalige popplaat heeft gemaakt.

Mattias De Craene

Mattias De Craene is de Gentse saxofonist die je wellicht kent van Nordmann of MDC III. Ditmaal speelt hij solo, om helemaal zijn eigen gang te gaan. De Craene is geen echte jazzmuzikant, omdat hij zich niet vasthoudt aan harde structuren en strikte schema’s. Hij krijgt de kriebels van dingen die moeten en doet liever zijn eigen ding. Dat is precies te horen in zijn muziek: onverwachts, eigen en avontuurlijk.

Firgun Ensemble

Het Firgun Ensemble is een Belgische kamermuziekgroep dat zich specialiseert in het repertoire voor klarinet en strijkkwartet. Het ensemble is ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel.

In januari 2018 schreven ze de eerste prijs van het Storioni Willem Twee Concours op hun naam samen met de publieksprijs. Als bekroning hiervoor werd het Firgun Ensemble uitgenodigd door NPO Radio 4 om hun radiodebuut te maken vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het Firgun Ensemble werd sindsdien een graag gezien gast op internationale podia. Zo traden ze reeds op tijdens het prestigieuze Grachtenfestival in Amsterdam, het Arte Amanti Festival in Vlaanderen en de NJO Muziekzome.

Ticketverkoop vanaf 10 juni

VVK*: €13,5
VVK student*: €13,5
VVK: €16,5

(*) Het voordeeltarief geldt voor houders van een geldige Wild Card. Breng die de avond zelf zeker mee, toegang is enkel mogelijk met een geldige kaart.
(**) Dit voordeeltarief geldt voor -18-jarigen en houders van een geldige studentenkaart. Breng die de avond zelf zeker mee, toegang is enkel mogelijk met een geldige kaart.