Buiten Westen: HEISA // Divided (UITVERKOCHT)

  • 07.15.2020 -
Buiten Westen

HEISA

Zelden dekte een bandnaam zo goed de lading als bij HEISA, drie Limburgse heren met de benen stevig op de grond en muzikaal goud in de handen. On the road laat HEISA een spoor van vernieling na. Hun liveshows zijn spannend, lichtjes theatraal en flirten met de grenzen van wat een mens kan verdragen. Eerder dit jaar releasten ze hun eerste LP 'joni'.

HEISA dolt op ‘joni’ met ritmes, sferen en effecten en doorbreekt op raak gekozen momenten de geduldig opgebouwde spanning met pijnigende gitaren en golven van distortion. De zang trekt niet alle aandacht naar zich toe, maar is een extra instrument. Het resultaat: een volstrekt unieke sound.

Divided

Divided heeft al een heel traject achter de rug als band. Ze begonnen samen te spelen toen ze amper 13 jaar oud waren en namen in de voorbije jaren deel aan heel wat lokale wedstrijden. Aan de perfect uitgekiende sound van Divided merk je dat ze al jaren samen spelen. Trage stukken worden afgewisseld met beenharde stoner-metal, waarbij de band zonder problemen het publiek kan meetrekken in hun energie. Ze werden dit jaar één van de Sound Track 2020 finalisten.

Ticketverkoop vanaf 10 juni // VVK €8,50