Francoise Vanhecke - Solissima

  • 11.16.2023 -
Klassieke muziek CUBO

Françoise Vanhecke is een Belgische sopraan en academica die aan de UGent pionierswerk verrichtte op het gebied van de nieuwe vocale techniek inhalerend zingen. In ‘Solissima’ brengt ze nu een muzikale weerspiegeling van de tijdgeest. Met verschillende muziekstijlen, soms solo aan de piano, duikt ze in thema’s als liefde en romantiek, oorlog en vrede. En wat betekent het om een hedendaagse vrouw te zijn in deze wereld van altijd maar vallen en opstaan?

Belgisch sopraan en zangpionier Françoise Vanhecke werd in 2022 uitzonderlijk voor de tweede keer winnares van de New York Women Composers’ Seed Grant. De hiervoor ontwikkelde voorstelling is een soloprogramma dat de tijdgeest weerspiegelt. Thema’s als het leven van de hedendaagse vrouw in deze wereld van vallen en opstaan, oorlog en vrede, liefde en dood, hoop en romantiek komen aan bod. Via verschillende muziekstijlen, in combinatie met improvisatie, belcanto en Vanheckes nieuwe vocale techniek (ISFV® Inhaling Singing), waarmee ze doctoreerde aan UGent.

Composities en creaties worden uitgevoerd van componisten als Beth Anderson - Boudewijn Buckinx - Nina Siniakova - Juliana Hall - Joelle Wallach - Gladys Smuckler Moskowitz - Stefania de Kennessey - Jane Leslie - Patricia Leonard - Mira J Spektor - Fanny Tran - Jacqueline Fontyn - Raoul De Smet - Annette Vande Gorne - Catherine Neville - Niloufar Nourbakhsh - Mieke Van Haute - Edward De Keyser - Svjetlana Bukvich - Kristof Lauwers - Irma Bilbao

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Conservatorium Kortrijk.

€ 7,00 – € 13,00 | CUBO en Uitpas via Ticketservice


Wat is Cubo?