Gert-Jan Dreessen Quartet

  • 12.06.2023 -
Jazz Jazzlab CUBO

De toekomst van de jazz? Die hoor je in Kortrijk natuurlijk. Want met drummer Gert-Jan Dreessen halen we een van de veelzijdigste talenten van zijn generatie in huis. Gepokt en gemazeld in New York, stelt hij nu zijn eigen band voor: een akoestisch kwartet met enkele van de meest gevraagde muzikanten van het voorbije decennium. Ritmische hoogstandjes en ritmische melodieën? Check.

Met Gert-Jan Dreessen halen we een van de grote talenten van zijn generatie in huis. In geen tijd heeft deze jonge drummer zich ontpopt tot een muzikant om in het oog te houden. Hij mocht op jonge leeftijd al schitteren aan de zijde van onder meer Joshua Redman, Jakob Bro en Logan Richardson en het heeft er alles van dat hij op weg is om zelf ook een patron van de Belgische jazz te worden. Hoog tijd dus om hem voor te stellen aan een breder publiek.

Dreessen trok in 2019 naar de befaamde New School of Jazz and Contemporary Music in New York. Vanaf zijn terugkeer in 2020 liet hij zich meteen gelden als een muzikant/componist om in het oog te houden, met een interesse in traditionele en hedendaagse jazz, klassiek, elektronische en experimentele muziek. Nu stelt hij zijn eigen band voor, een akoestisch kwartet met enkel van de opvallendste persoonlijkheden van de Belgische jazz.

Bram De Looze is uitgegroeid tot misschien wel de toonaangevende pianist van zijn generatie, actief als soloartiest maar ook met ensembles als MiXMONK (met Robin Verheyen en Joey Baron). Jean-Paul Estiévenart beweegt als net zo behendig en virtuoos door de Belgische jazz en groeide uit tot de meest veelgevraagde trompettist van het voorbije decennium. Bassist Cyrille Obermüller kun je kennen als ritmisch anker van bands als HAST, het Bruno Vansina Quintet of het Trombone Ensemble van Nabou Claerhout.

Samen hebben deze muzikanten de bagage en persoonlijkheid om Dreessens composities vol bedwelmende melodieën en ritmische kronkels naar het hoogste niveau te tillen.

Credits

Drums & composities: Gert-Jan Dreessen. Trompet: Jean-Paul Estiévenart. Piano: Bram De Looze. Contrabas: Cyrille Obermüller.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw

€ 7,00 – € 15,00 | CUBO en Uitpas via Ticketservice


Wat is Cubo?

Media

Youtube