Grof Geschud - KROOST

  • 03.21.2024 -
humor

Het Vlaams-Nederlands cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Vervolgens gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Vies, troebel, drabbig water. Het zit in hun oren, mond en krullen. En laat zij nu net aan hevige smetvrees lijden. Hem staat het water tot aan de lippen: nu hij juist zelf iets aan het opbouwen is, wordt in zijn familie van alles afgebroken.

Vlijmscherp worden allerlei thema’s aangesneden, zoals: hoeveel familieweekends moet je in een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op heel intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot?

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals je van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in ‘Kroost’ geen spaander van zichzelf én elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen overblijft.

Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud ontving uitsluitend lovende kritieken met hun debuut ‘Lijmen’. Toen waren ze nog een koppel. Daarna gingen ze uit elkaar en maakten ze daar de bekroonde voorstelling ‘Broeden’ over, die ze in ruim 130 zalen speelden. Nu komen Lander Severins, de romantische Belg, en Myrthe van Velden, de Hollandse nuchterheid zelve, met ‘Kroost’: poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.


€ 17 | Uitpas via Ticketservice

Media

Youtube