Ivan Paduart & Patrick Deltenre - Matinee

  • 10.10.2021 -
Jazz Matinée

Gitarist Patrick Deltenre en pianist Ivan Paduart zijn ronkende namen in de (inter)nationale pop, rock en jazz. Enkele jaren geleden deden ze een paar concerten met zijn tweeën en trokken ze samen de studio in met sobere composities voor piano en gitaar. Tien originele nummers vormden het album ‘Hand in Hand’. Tijdens deze tournee stellen ze hun tweede plaat ‘Crystal Clear’ voor.

Patrick Deltenre en Ivan Paduart zijn ronkende namen in de Belgische en Europese pop, rock en jazz. Deltenre was dertig jaar lang de vaste gitarist van Maurane en speelde ook met Viktor Lazlo en Level 42. Paduart is een bijzonder actieve pianist en componist in de jazz, speelde met Toots Thielemans en Philip Catherine, Richard Galliano en Claude Nougaro, en heeft zo’n dertig albums op zijn naam.

Een tweetal jaar geleden deden ze een paar concerten met zijn tweeën. Ze gingen daarop samen aan het componeren en trokken de studio in. Heel even was er de verleiding om nog extra takes en instrumenten toe te voegen, maar ze hielden het sober en beperkten zich uiteindelijk tot hun twee instrumenten, piano en gitaar. Tien originele nummers vormen het album ‘Hand in Hand’: vijf van Paduart en vijf van Deltenre. Vanaf november 2019 stellen ze hun tweede album ‘Crystal clear’ voor.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw & Conservatorium Kortrijk.

Media

Youtube