Musica Gloria - Een rijke ontmoeting ( Corelli & Händel )

  • 01.21.2024 -

Arcangelo Corelli en Georg Friedrich Händel zijn klinkende namen in de muziekgeschiedenis. De (muzikale) ontmoetingen tussen deze twee barokbriljanten vormt de basis van het concert dat het jonge en bruisende ensemble Musica Gloria geeft. Nu eens ludiek, dan weer virtuoos, maar altijd zinnenstrelend: een muzikaal bad was niet eerder zo warm. En o, na vanavond vergeet je nooit meer de klankkleur van een claviorganum!

Musica Gloria is een jong bruisend barokensemble geleid door maestro al cembalo, traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini en hoboïste Nele Vertommen. De basis voor het ensemble werd gelegd toen Beniamino als 12-jarige in 2006 met vrienden uit de muziekschool zijn eerste echte (kerst)concert ten gehore bracht. Door de jaren groeide Musica Gloria uit tot een professioneel barokensemble.

Essentieel is om het publiek een boeiend muzikaal verhaal te vertellen en inspirerende, ontroerende en hartverwarmende momenten te laten ervaren. Musica Gloria speelde al voor organisaties als Klara, BOZAR, AMUZ, MAfestival, Musica Antica, 30CC, Mubafa, Festivals de Wallonie, Concertgebouw Brugge en BachFest Leipzig. In 2022 en 2023 kwamen hun eerste cd’s uit, ‘Fasch’s oboe’, ‘The Bachs and the Flute’ en ‘Corelli & Händel - Encounters in Rome’.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw en Legato vzw

€ 7,00 – € 13,00 | CUBO en Uitpas via Ticketservice


Wat is Cubo?