Piepschuim - Ver Buiten de Lijntjes

  • 10.07.2023 -
humor Muziek

Theatergroep Piepschuim komt naar Kortrijk met misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale voorstelling ooit. Het opzet van ‘Ver buiten de lijntjes’? Verhalen over ons klimaat vertellen. Ze brengen mee: een tweedehandsdecor en -kledij, veel (groene) energie, wetenschappelijke inzichten, een strijkkwartet en een portie humor. Zo zag en hoorde je de klimaatcrisis nog nooit. Kijk daar, een sprankeltje hoop!

De feiten van de klimaatcrisis kennen we al lang, maar veel heeft die kennis de afgelopen jaren niet in gang gezet. We hebben niet alleen feiten nodig, maar ook verhalen. Maar wat is het verhaal van ons klimaat?

In ‘Buiten de lijntjes’ vertelt Piepschuim de verhalen van ons klimaat: geen college met cijfers en verontrustende feiten, maar een avond vol prachtige muziek van een strijkkwartet onder leiding van Egon Kracht, humor, een enorme lading (groene) energie en een sprankje hoop. Verhalen die je daarna verder kunt vertellen.

Piepschuim kreeg inhoudelijke hulp van wetenschappers en experts als Heleen de Coninck en Margot Ribberink. En door het gebruik van een tweedehands decor (Lebbis) en tweedehandskleding (Pieter Derks en Theo Maassen) is ‘Buiten de lijntjes’ misschien wel de eerste volledig CO2-neutrale theatervoorstelling van Nederland. Voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat, maar vooral ook voor iedereen die dat niet doet.

Credits

Zang, gitaren & toetsen: Cor Burger. Fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie: Robbert Koekoek. Contrabas: Egon Kracht. Cello: Minke Laeven. Altviool: Bas Egberts. Viool: Anke Foede.

Creatives
Muziek: Cor Burger. Teksten: Cor Burger.

€ 18| Uitpastarief via Ticketservice

Media

Youtube