Renaud Garcia-Fons - Le souffle des cordes

  • 12.05.2021 -
Klassieke muziek

Garcia-Fons is een van de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Al meer dan twintig jaar ontwikkelt hij een heel eigen stijl en taal, verspreid over vijftien albums vol uitstapjes langs jazz, klassiek en wereldmuziek. Voor ‘Le Souffle des Cordes’ stelde hij een achtkoppig ensemble samen met Turkse, Franse en Spaanse muzikanten.

Renaud Garcia-Fons is een van de grootste contrabasvirtuozen ter wereld. Al meer dan twintig jaar ontwikkelt hij een heel eigen stijl en taal, verspreid over vijftien albums vol uitstapjes langs jazz, klassiek en wereldmuziek.

Na het succes van het album ‘Silk Moon’ in 2014, opgenomen in duo met de Turkse muzikant Derya Turkan, kreeg Garcia-Fons zin om nog een stap verder te gaan in de ontmoeting tussen klassieke instrumenten en wereldse instrumenten.

Voor ‘Le Souffle des Cordes’ stelde hij een achtkoppig ensemble samen met Turkse, Franse en Spaanse muzikanten. Zij staan opnieuw garant voor een fascinerende ontmoeting tussen klassieke en wereldse klanken, tussen westerse en oosterse instrumenten, tussen Ottomaanse muziek, flamenco en klassiek.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw.

Media

Youtube