Buiten Westen: Steiger + Kameel

  • 07.21.2021 -
Buiten Westen

Steiger is niet zomaar een band, maar een voortdurend work-in-progress. Gilles Vandecaveye (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zoeken gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden. Op ‘Brick Smoke Basement’ (2020), zette het trio de deuren nog verder open voor vernieuwing en experiment.

‘The New Lady Llama’ (april 2021, Sdban Ultra) refereert aan de drang om een nieuwe sound te creëren. Steiger als verhalenverteller, zichzelf verliezend in verbeelding, en dat in een tijd waarbij de absurditeit van fictie wordt ingehaald door de realiteit. Steiger is: Gilles Vandecaveye (piano, keyboards), Kobe Boon (contrabas) en Simon Raman (drums).

De muzikale orkaan Kameel is het energetische trio rond Patrick Steenaerts (guitar), Hans Mullens (bass) and Geert Roelofs (drums). Hun debuutplaat 'Barkas' kwam uit in 2020. Kameel is soms dansbaar, hoekig, altijd verrassend en steeds zonder compromis. Kameel klinkt donker, vreemd, cinematografisch, energetisch en in your face! Jazz for punks, eigenlijk. Kameel is: Patrick Steenaerts - gitaar, Hans Mullens - basgitaar en Geert Roelofs - drums.

Media

Youtube

Youtube