Wajdi Riahi Trio - A NIGHT IN TUNISIA

  • 03.24.2024 -

De drie muzikanten – Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contrabas) en Pierre Hurty (drums) – zijn onafscheidelijk, verenigd door een sterke vriendschap en verschillende muzikale projecten. Wajdi’s trio werd gevormd in Brussel in 2020, en de banden die deze drie jonge muzikanten binden, vertalen zich op het podium in een stevige en medeplichtige dynamiek.

De drie muzikanten – Wajdi Riahi (piano), Basile Rahola (contrabas) en Pierre Hurty (drums) – zijn onafscheidelijk, verenigd door een sterke vriendschap en verschillende muzikale projecten. Wajdi’s trio werd gevormd in Brussel in 2020 en de banden tussen deze drie jonge muzikanten vertalen zich op het podium naar een stevige en medeplichtige dynamiek.

Op voorstel van het Spaanse label Fresh Sounds Recordings besloot Wajdi een eerste repertoire van zijn trio op te nemen: ‘Mhamdeya’. Dat album uit 2022 is rijk en heterogeen: elk stuk vertelt een deel van Wajdi’s leven. De eerlijkheid waarmee de pianist zijn verhaal heeft vastgelegd in ritmes, melodieën en harmonieën, komt ook tot uiting in hun samenspel.

Mhamdeya is de naam van de Tunesische stad waar Wajdi opgroeide. Hij verliet het op 20-jarige leeftijd om zich in Brussel te vestigen. Zijn thuisstad is voor hem nu een bron van plezier en nostalgie, een gevoel dat Wajdi vooral in zijn compositie ‘Mhamdeya’ probeert over te brengen. Misschien is het nostalgie naar het geluid van de radio die zijn moeder elke ochtend speelde, de geur van de koffie die ze maakte, of zijn eerste contact met de piano toen hij pas zes jaar oud was?

Maar hij voelt veel meer dan nostalgie: ‘Wanneer ik met Basile en Pierre speel, wil ik niet alleen muziek met hen delen. Ik wil dat ze in mijn leven komen. Daarom nodigde ik ze uit bij mij thuis, in mijn Mhamdeya.’ De Tunesische stad biedt een weelde aan inspiratie voor Wajdi’s muziek, zeker nu ook Pierre en Basile hun eigen Mhamdeya’s hebben.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk i.s.m. Wilde Westen vzw & Legato

€ 7,00 – € 18,00 | CUBO en Uitpas via Ticketservice


Wat is Cubo?

Media

Youtube