Repeteren in Jamboxen opnieuw mogelijk

Geplaatst op Jun 05, 2020

Beste muzikanten,

We hebben zeer goed nieuws: na een lange onderbreking door het Coronavirus kunnen jullie weer volop repeteren! Vanaf komende maandag 8 juni worden de repetitieruimtes terug ter beschikking gesteld. Vanwege de coronamaatregelen zijn er echter enkele restricties en specifieke richtlijnen verbonden aan het gebruik van de jamboxen.

Richtlijnen i.v.m. het gebouw :

1° Toegang tot het gebouw dient via de ingang aan het hellend vlak van de jamboxen te gebeuren. De hoofdinkom blijft gesloten tot 30 juni en wordt alleen geopend voor leerlingen van het conservatorium die vanaf maandag 8 juni opnieuw les volgen.

2° In het gebouw zijn specifieke looplijnen voorzien om te vermijden dat mensen elkaar veelvuldig kruisen. Deze looplijnen dienen strikt gevolgd te worden. In de gangen waar er onvoldoende ruimte is wordt er een voorrangsregel toegepast. Dit is duidelijk aangegeven via pijlen op de grond. De regel van 1,5 meter ‘social distancing’ is hier uiteraard ook van toepassing.

3° Er mag telkens maar 1 persoon in de lift en ook in de toiletten geldt een beperking van maximaal 2 personen op hetzelfde moment in de ruimte.

4° In de hal, de gangen en de gemeenschappelijke ruimtes van het gebouw is het dragen van een mondmasker verplicht

Richtlijnen i.v.m. de jamboxen :

1° De jamboxen kunnen maar 1 keer per avond gebruikt worden. We zijn immers verplicht om telkens 6 uur tussen 2 repetities te laten om de verspreiding van het coronavirus te vermijden.

2° Het al of niet dragen van een mondmasker tijdens de repetitie is jullie eigen verantwoordelijkheid

3° De regel van 1,5m ‘social distancing’ is niet verplicht in de jamboxen aangezien jullie een ‘specifieke bubbel’ vormen met jullie band.

3° Alle apparatuur blijft aanwezig met uitzondering van de micro’s. Jullie dienen voorlopig dus je eigen micro’s mee te brengen. Het besmettingsgevaar voor Corona is immers het grootst bij overdracht van een micro.

4° Zoals vroeger dien je ook nog steeds je eigen cimbalen mee te brengen. Mogen we met aandrang vragen om de originele viltjes op de cimbalen niet meer mee te nemen en/of te vervangen door jullie oude en versleten viltjes! De laatste weken voor de coronastop hebben we immers vastgesteld dat dit veelvuldig gebeurde.

5° De frigo’s blijven ter beschikking. We zorgen telkens voor de nodige ontsmetting van deze frigo’s. Aangezien jullie steeds een aparte frigo ter beschikking hebben is er weinig gevaar voor overdracht van het virus naar andere bands.

6° Jullie toegangscode tot de ingang aan het hellend vlak en de sleutelkluis blijft uiteraard dezelfde

Restrictie bij de reservatie :

Normaal kan je steeds 3 maanden vooruit reserveren. Vanwege de Corona maatregelen is dit nu beperkt tot 2 weken vooruit reserveren. We willen immers alle bands de kans bieden om hun repetities opnieuw op te starten.

Je mailt het best rechtstreeks naar luc.vandewalle@kortrijk.be of je telefoneert naar het algemene nummer van het muziekcentrum 056 27 79 00 voor een reservatie.

Je ontvangt steeds een bevestiging van je reservatie.

Het Track team wenst je veel plezier bij het hernemen van de repetities!