Guitarism met Rodrigo Fuentealba Palavicino

  • 15 april

Rodrigo Fuentealba Palavicino draait al een hele tijd mee in allerlei bands en scenes, als muzikant, producer, docent én vooral als gitarist. Zijn parcours wisselt tussen luide energieke garagebands als Fifty Foot Combo, The Fuzztones en The Shalalees, en psych punk kraut met Manngold, experimentele electronica met La Gauche en heel wat improvisatie combos en ensembles met oa Karen Willems, Bert Dockx, Peter Vermeersch, Mauro,...

In het verleden was hij ook ingehuurde kracht bij pop bands als Novastar, Gabriel Rios en Arsenal. En hij is docent aan de PXL Music. Hij is autodidact en stelt vooral creativiteit boven techniek en virtuositeit. En hij gebruikt soms veel pedalen en effecten en laat ze soms ook allemaal thuis. Hij heeft exclusief en duur en vintage materiaal, en speelt ook meer dan graag op trashy goedkope brol. Maar steeds met smaak en stijl.

GUITARISMS
is een serie waar we Belgische gitaristen in de spotlight zetten in een intieme setting in De Kreun. Een interactieve avond waar gitaristen hun passie voor gitaren, versterkers, pedalen,... delen met jullie en dit gekruid met heel wat TIPS & TRICKS! Be inspired!