Guitarisms met Bert Dockx

  • 20/03/2020

GUITARISMS is terug! Een serie waar we Belgische gitaristen in de spotlight zetten in een intieme setting in De Kreun. Een interactieve avond waar gitaristen hun passie voor gitaren, versterkers, pedalen,... delen met jullie en dit gekruid met heel wat TIPS & TRICKS! Be inspired!

De eerste artiest die we uitnodigen voor een avondje gear talk is Bert Dockx: zonder twijfel één van de meest unieke en begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren: als spil van het zeskoppige Flying Horseman, als één derde van het onvolprezen Dans Dans, in zijn eentje met het Nederlandstalig, akoestische Strand of het recentere “cover” project Transit en sinds kort ook als spil van het nieuwe Ottla.

Hij bracht in ijltempo een reeks indrukwekkende albums uit, unaniem geloofd door de pers, en bevestigde op podia in binnen-en buitenland keer op keer zijn ijzersterke live-reputatie. Daarnaast componeerde en performde hij muziek voor (kort)films en talrijke theater- en dansvoorstellingen (Theater Zuidpool, Het Paleis en De Tijd,…) In 2015 ontving hij de cultuurprijs van de KU Leuven, een tweejaarlijkse prijs uitgereikt aan een hoogstaand en vernieuwend levend Belgisch kunstenaar.