ON TRACK - dag van de jazz, pop & muziekproductie

  • 19 februari 2022

Een dag vol workshops voor muzikanten met oa. bandcoaching, demo feedback, vocal workshops etc.

Welkom op On Track - dag van de jazz, pop & muziekproductie. Noteer 19 februari met stip in je agenda want we spijkeren je kennis en skills bij met een mooi aanbod van workshops en feedbacksessies. Alvast een greep uit het (voorlopige) programma: bandcoaching, vocal workshop, workshop technische fiches, demo-feedback, etc

-----

9u30 - 10u30 Bandcoaching voor beginners - Dominique Vantomme en Jasper Morel - kostprijs: €8

Hoe voelt het om in een popband te spelen/zingen? In de workshop “bandcoaching voor beginners” leren jonge muzikanten en zanger(es)s(en) samen een popliedje spelen onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Dominique Vantomme en Jasper Morel. De workshop wordt afgesloten met een mini optreden.

Workshop toegankelijk voor muzikanten en zangers tussen 10 en 14 jaar.

Docenten:
Dominique Vantomme (pianist bij oa. Axelle Red, Laïs, Geike, docent Conservatorium Kortrijk)
Jasper Morel (gitarist bij oa. Black Box Revelation, docent Conservatorium Kortrijk en academie Grimbergen)

Locatie: lokaal 2A12, Muziekcentrum Track

-----

9u30 - 10u30 Music Production #1 - Toon Bosschaert - kostprijs: €8

Hoe bereid je zelf je song voor om op de streaming platformen zoals TIDAL, Spotify & YouTube overeind te blijven tussen de andere songs? Termen als LUFS, dynamiek, peak, loudness, compressie en eq komen kort en bondig aan bod.

Docent: Toon Bosschaert (muzikant, producer, componist)

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

-----

10u30 - 11u Concert studenten productie, audiotechnieken, DJ - Toon Bosschaert - kostprijs: gratis

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

-----

11u - 13u Bandcoaching - Maarten Weyler - kostprijs: €8

In de workshop “bandcoaching” neemt Maarten Weyler muzikanten en zangers op sleeptouw op onnavolgbare wijze. Gedrevenheid, tomeloos enthousiasme, structuur, geduld en een gezonde dosis humor kenmerken zijn aanpak. Muzikale parameters als melodie, ritme, harmonie, samenspel, interactie en “joy of playing” zullen aan bod komen.
Workshop toegankelijk voor muzikanten en zanger(es)s(en) vanaf 15 jaar, niveau beginner tot gevorderd.

Docent: Maarten Weyler (musicoloog, bassist, docent aan het Koninklijk Conservatorium Gent en Staatsconservatorium Istanbul, cultuureducator aan vormingsinstelling Halewynstichting vzw)

Locatie: Auditorium, Muziekcentrum Track

-----

11u30 - 12u30 Music Production #2 - Jonas Detavernier - kostprijs: €8

Heb je al altijd willen weten hoe je nu juist een bepaalde song moet coveren? Of eerder hoe je een eigen arrangement maakt op een zelfgeschreven song? Wil je een nummer volledig in een ander jasje steken? Al deze vragen worden uitgebreid behandeld in de workshop rond het maken van arrangementen. Onder meer door zijn studie aan het conservatorium van Gent en de ervaring die hij heeft opgedaan door te werken voor tv-programma’s zoals ‘Wat een jaar’ en ‘The Voice’ alsook door het arrangeren voor Stijn Kolacny bekend van onder meer 'Scala’, leert Jonas je in de workshop op een gestructureerde manier zelf aan de slag te gaan.

Docent: Jonas Detavernier

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

-----

13u30 - 16u Workshop “technische fiche & podiumsetting voor bands” - Frederiek Derycke - kostprijs: €8

Hoe maak je als band je technische wensen duidelijk? Wat is een technische fiche? Wat met termen als FOH, monitormix of stageplot?
Op al deze vragen heeft Frederiek Derycke, geluidsmixer en zaakvoerder van PA-firma 2FD, een antwoord klaar. Hij maakt je wegwijs daar waar de wereld van de muzikant en de wereld van de geluidstechnicus elkaar raken. Je leert hoe je een leesbare technische fiche opstelt, hoe je de ideale podiumsetting creëert voor jouw band en waar je op moet letten voor een optimale monitormix.

Docent: Frederiek Derycke

Locatie: Concertstudio, Muziekcentrum Track

-----

14u30 - 16u Sing your heart out! Workshop stem in jazz, pop en rock volgens Estill Voice Training - Katrien Van Opstal - kostprijs: €8

Kennis is vrijheid! Een workshop waarin je leert hoe je stem werkt en hoe je die kan oefenen. We gaan diep in op hoe verschillende klanken worden gemaakt. Je leert hoe je je stem vrij kan gebruiken in zowel jazz, pop als rock. En… we blijven ademen!

Docent: Katrien Van Opstal (zangeres, gecertificeerd Estill Voice Training Master Trainer, docente aan academie van Waregem, onderzoekster aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen)

Locatie: tbc

-----

15u - 17u Demo feedback - Jari Host - kostprijs: gratis

Locatie: Auditorium, Muziekcentrum Track

----

KOOP HIER JE TICKETS