Workshop Drumsound by David Demeyere

  • Za 23/09

Tijdens de workshop ‘DRUMSOUND’ leer je hoe je uit één drumkit verschillende drumsounds kunt halen. “We vertrekken van een wit blad en bouwen de drumsound samen op. We gaan twee uiteenliggende sounds creëren met een knipoog naar Fleetwood Mac en Nirvana op één drumkit met zoveel mogelijk dezelfde vellen. Het proces op zich zal inzichten in drumsound aan de bron verwerven.

“Drummer zijn is wie ik ben. Ik heb een immense voorliefde voor songs, groove en sound. Krachtig drumspel met finesse en in functie van de song spelen is m’n ding.” Dat bracht David in Abbey Road en op de BBC radio en leverde hem ook al sessies op met internationale artiesten zoals James Walsh (Starsailor), Andy Burrows (Razorlight), en Mike Scott (The Waterboys).

Artiesten, sound engineers en producers als Jeroen Swinnen schakelen hem ook graag in als studiodrummer of om een drumsound te creëren. Telkens op maat van wat de muziek verlangt. Zozeer zelfs dat hij anno 2022 z’n eigen drumstudio heeft waar hij drums opneemt voor albums (DAAN - The Ride, Sherman - Perseverance Of The Foolhardy), soundtracks en tv-tunes (1985, Geldwolven).

€12 | Uitpastarief via Wilde Westen