How to Interview a band- Capture a Concert

  • di 16.04.24 + di 14.05.24

Kruip je graag in je pen om over muziek te schrijven? Vind je het boeiend om interviews met bands en artiesten te zien of horen, en heb je zin om zelf ook eens vragen op hen af te vuren? Jasper Van Loy is journalist en schrijft catchy teksten voor Studio Brussel, De Morgen en Humo. In 2 sessies leer je bands interviewen.

Tijdens de eerste sessie krijg je tips en tricks, leer je vragen opstellen en een grondige voorbereiding voor een interview maken, leer je hoe je de nodige research kan doen,… Na de eerste sessie kan je tijdens Lokale Helden zelf aan de slag onder leiding van de redactie van Quindo. Tijdens de tweede sessie kan je samen met Jasper je eigen afgenomen interviews onder de loep nemen en feedback krijgen op jouw werk.

Data:

  • sessie 1: dinsdag 16 april (van 19u tot 21u)
  • sessie 2: dinsdag 14 mei mei (van 19u tot 21u)
  • Lokale Helden op zaterdag 27 april in het Muziekcentrum

Kostprijs:

  • Mediamakers Quindo en huisfotografen Wilde Westen: 15 EUR
  • niet-leden: 40 EUR
  • UITpas: 9,50 EUR

----
Quindo, Wilde Westen en Muziekcentrum Track nodigen 2 experten binnen de muziekjournalistiek uit die jou hun tips & tricks willen meegeven. In de reeks “CAPTURE A CONCERT” leer je hoe je een concert in beeld brengt en hoe je een band interviewt. Muziekjournalist Jasper Van Loy en fotograaf Jonas Demeulemeester (JOPIX) wijzen je hierbij de weg.

Na de eerste sessie kan je op Lokale Helden (zaterdag 27 april) in het muziekcentrum je kennis in praktijk brengen. In sessie 2 werk je dan verder op deze praktijkervaring.

Je kan ervoor kiezen om een van de “CAPTURE A CONCERT”-reeks te volgen, of je gaat voor de full option en volgt ze allebei.