Newmoon - 'Nothing Hurts Forever'

  • 05.10.2020 -

De shoegaze van Newmoons uitstekende debuut 'Space' werd ingeruild voor een meer melodieuze aanpak. Minder gruis, meer licht. Nog altijd graag vastpakken, maar ook weer durven loslaten. Wat vooral bleef is de frisheid die deze negen nieuwe songs stuk voor stuk ademen. 'Nothing Hurts Forever' werd geproduced door Andy Savours (The Pains Of Being pure At Heart, My Bloody Valentine, The Horrors,…). Newmoon laat elke song ademen, zoekt en vindt telkens de juiste dynamiek. De klemtoon ligt veel minder op heavy dan bij hun debuut.

'Collide Into Me', met zijn meer akoestische aanpak, kwam begin september al uit en kreeg meteen veel bijval. Het is de juiste single voorafgaand aan deze plaat. De vijf jeugdvrienden groeiden op met Joy Division en The Cure en tekenden al voor een verleden met de hardcore punkband Midnight Souls. De band haalde zijn naam uit een plaat van Elliott Smith en speelt intussen bijna zes jaar samen.

Na een eerste EP 'Invitation To Hold' in 2014 volgde in 2016 met 'Space' een volwaardige eerste plaat, eentje die meteen op viel. Newmoon maakte begin 2017 furore op het festival 'We're Open' in het Antwerpse Trix. "Indie-pop, reverb rock en drone metal: het zit allemaal verwerkt in een mooi klankentapijt, gecombineerd met ijle zanglijnen. Deze groep (met de look van jonge Stone Roses en de bassist van Alabama Shakes) staat grààg en gretig op het podium", schreef de krant De Morgen toen.

Newmoon werd die zomer beloond voor zoveel moois met een gesmaakte passage op Pukkelpop en speelde er de pannen van het dak. De band trok vervolgens naar Engeland, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland.

Newmoon is eerder dit jaar al door dEUS zelf uitgenodigd om te openen voor hun The Ideal Crash-concerten, en bouwde afgelopen zomer al op naar de release van de nieuwe plaat, met onder meer een gesmaakte passage op de Lokerse Feesten.

Media

Youtube