Audio of producen in Muziekcentrum Track

Geplaatst op Jun 15, 2022

Muziekcentrum Track en zijn partners bieden verschillende mogelijkheden om je te verdiepen in audio en/of multimedia. Je kan kiezen voor een lang traject of een kortere cursus. Ben je een jonge beginner of heb je al je eerste stappen achter de rug? Ontdek hieronder welk traject bij jouw specifieke situatie past.

----

DKO: deeltijdskunstonderwijs (startend vanaf 12 jaar)

Bij Conservatorium Kortrijk kan je kiezen voor de PAD-opleiding. Op maandagavond geven 2 leerkrachten les om je eigen muziek te leren schrijven, opnemen en/of producen, je leert over synths, sounds, plug-ins en VST’s. Wil je die muziek daarna live op een podium brengen, dan biedt de les Live-electronics alle antwoorden: technische fiches, podiumopstelling, elektronica. Ontwikkel ook je DJ-skills door verschillende stijlen te leren kennen.

▸PAD (Producer / Audiotechnieken / DJ)

Middelbaar onderwijs

Onze partner Athena campus Heule organiseert verschillende richtingen voor de 3e graad waar de focus op audio/multimedia ligt. Een deel van deze lessen gaat door in het Muziekcentrum.

▸Optie audio visueel producer

▸Podiumtechnieker

▸Podiuminstallaties

Hoger onderwijs

In het hoger onderwijs zijn er verschillende Kortrijkse partners die opleidingen aanbieden. Samen met VDAB en CVO-scala organiseren we in het Muziekcentrum een voltijdse opleiding Podiumtechniek. Extern kan je terecht bij DAE-opleiding van Howest voor een specialisatie game sound en bij Vives voor een bachelor in Media & Entertainment Business

▸Opleiding Podiumtechniek

▸DAE opleiding sounddesign for games (HOWEST)

▸Media & Entertainment Business (VIVES)

Korte cursussen

Samen met huisgenoot Wilde Westen organiseren we verschillende workshops en cursussen op maat van producers. We bieden geregeld een bootcamp Ableton Live aan, zowel voor beginners als gevorderden en houden maandelijks een Muziekbarbar waar je je eigen muziek kan laten horen aan gelijkgestemden. Ook onze huisgenoot Quindo heeft een b(l)oeiende werking met vaak interessante digitale workshops.

▸Overzicht Workshops Track

▸Overzicht Workshops Quindo

Tips van Toon

Toon Bosschaert is naast DJ en producer ook leerkracht bij het Conservatorium en Athena campus Heule, en begeleidt geregeld onze Muziekbarbars. Toon linkt producen dus vlekkeloos aan Muziekcentrum Track. Ook letterlijk. Check zeker eens zijn blog met verschillende tips en tricks en inspirerende Youtube-kanalen.

▸Blog van Toon